donderdag 1 november 2012

paarden ※ eventing!

Vandaag een stukje over de eventing.
Eventing of wat in de basis klasse SGW word genoemt is een Samen Gestelde Wedstrijd sport.
Wat betekend dat 3disiplines worden samengevoegt.

Eerst rijd je een dressuur proef, hoe hoger de punten dat je haalt des te minder 'strafpunten' krijg je. De dressuur is eigenlijk gewoon figuren rijden (driehoek = gebroken lijn, rondjes = voltes etc.) Op de hogere dressuur moet jeje paard scheef laten lopen. Van binnen naar buiten lopen terwijl die recht is en andersom. Dit is dus moeilijker dan je denkt!


Nu komt er iets dat wellis wisselt; of het springen of de tereinproef/de cross.
Ik ga het dus over de cross hebben omdat dat meestal zo is. De cross is een parcour van rond de 5KM met vaste hindernissen (boompjes, huisjes, etc.) Je moet binnen een bepaalde tijd binnen zijn en zonder hindernisfouten wil je je strafpunten uit het vorige onderdeel behouden. Ik vind dit het leukste onderdeel!

Daarna heb je dan het springen. Een simpel parcourtje van 9hindernissen (als het op 1dag valt word het lager gebouwd) wel met een tijd!
Bij de sgw word het vaak op 1dag gehouden. Bij de eventing is het verdeelt over het weekend! Er zijn vaak ook nog veterinaire keuringen waar ze kijken of je paard nog goed genoeg is om door te gaan naar het volgende onderdeel!

volgende keer een nieuwe dankje wel voor het lezen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten